MEC, ultimele date privind desfășurarea cursurilor: 355 de unități de învățământ funcționează în scenariul 3

0

Ministerul Educației a informat, miercuri, că un număr de 355 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile în scenariul roșu (exclusiv online), în creștere față de ziua precedentă când se înregistrau 344.

Potrivit datelelor transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), miercuri, 7 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

–  12.459 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.842 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 355 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

”Menționăm că dintre cele 355 de școli, doar 173 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 182 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Citește și: Ministerul Educației: 344 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile în scenariul roșu, 4.838 în scenariul galben

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here