Masca de protecție, obligatorie în zona școlilor din București pe o rază de 50 de metri: ”Distanța de 100 de metri impusă era prea mare”

0

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a revenit, miercuri, asupra deciziei luate cu o zi în urmă și a redus distanța privind obligativitatea purtării măștii de protecție în jurul unităților de învățământ din Capitală de la 100 de metri la 50 de metri.

Masca de protecție va fi obligatorie în intervalul orar 07:45-21:15, de luni până vineri, ”în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 de metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ”, a stabilit, miercuri, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„Au fost sesizări de la cetăţeni care stau foarte aproape de şcoli, ne-am gândit şi la copilaşi şi la părinţii lor că totuşi distanţa de 100 de metri impusă şi în alte judeţe este prea mare, ei pot să le aplice masca pe nas şi gură la o distanţă mai mică, drept care Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca această distanţă să fie micşorată la 50 de metri”, a explicat modificarea prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, citat de Agerpres.

Conform hotărârii CMBSU, Primăria Generală și primăriile de sector vor delimita prin semne distinctive ”spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 de metri, calculată de la porțile de acces în unitățile de învățământ”.

Citește și: Masca de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din București – decizie CMBSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.