Monica Anisie spune că elevii care nu poartă mască de protecție la școală riscă să li se scadă nota la purtare

0
Foto: facebook.com/ PNL

Elevii care nu poartă mască de protecție la școală și nu respectă regulile sanitare trebuie să știe că riscă să li se scadă nota la purtare, iar profesorii îi vor atenționa în acest sens, a declarat, vineri, ministrul Educației, Monica Anisie. ”Având un comportament neadecvat în spațiul școlii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, riscă să i se scadă și nota la purtare”, a spus ministrul Educației, vineri, într-o conferință de presă la sediul MEC.

Întrebată de jurnaliști care sunt măsurile pe care le poate lua un profesor dacă un copil nu respectă regulile de protecție sanitară, Monica Anisie a spus că, în primul rând, ”fiecare profesor trebuie să discute cu fiecare elev în parte”.

”Este important ca noi, profesorii, să le explicăm copiilor că viața noastră trebuie să nu fie pusă în pericol. (…) Dacă un copil nu respectă regulile, profesorul trebuie să îi explice că este important să se gândească la pericolul pe care îl realizează față de cei din jurul lui, având în vedere faptul că există posibilitatea să aibă virusul respectiv”, a arătat Monica Anisie.

La întrebarea dacă se pot aplica sancțiuni, ministrul Educației a precizat că există prevederi privind sancțiunile ce se pot da elevilor în Regulamentul pentru organizarea și funcționarea unităților de învățământ, precum și în Statutul Elevilor.

În noul regulament sunt prevederi și pentru această perioadă. Noi am dat dat ordin de ministru cu un nou regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ”, a adăugat ministrul.

Întrebată ce sancțiuni riscă, potrivit acestui regulament, un elev care își dă jos masca în clasă de mai multe ori și nu dă curs solicitării profesorului, Monica Anisie a răspuns:

„Nu există acum, să spunem, niște sancțiuni care să vină în defavoarea elevului. În primul și în primul rând, noi trebuie să îi spunem elevului că riscă să i se scadă nota la purtare. Asta este prima etapă. Știm cu toții că, având un comportament neadecvat în spațiul școlii, inclusiv din punctul acesta de vedere, nerespectând măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor, riscă să i se scadă și nota la purtare”.

Copiii sunt foarte receptivi, a mai spus Monica Anisie, ei respectă regulile, mai ales în cadrul școlii.

”Ce se întâmplă însă în afara școlii este îngrijorător, pentru că acolo nu se mai respectă regulile. De aceea, fac un apel la responsabilitate atât din partea copiilor cât și din partea părinților, să facem front comun și să explicăm tuturor cât este de important să ne protejăm, să purtăm mască, să stăm la distanță unii de ceilalți și, în același timp, să avem grijă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să ne spălăm mai des pe mâini și să ne dezinfectăm”, a conchis ministrul Educației.

Citește și: Orban: Dacă un profesor face șase ore online din zece, patru ore nu trebuie plătit. Dacă refuză să predea online, nu mai are ce căuta în sistem

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.