Ministrul Sănătății, despre situația îmbolnăvirilor din școli: În ultimele șapte zile, avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, că aproape 160 de elevi și peste 70 de cadre didactice și nedidactice au fost confirmați cu noul coronavirus în ultima săptămână. Ministrul a arătat însă că nu toate infectările pot fi puse în legătură cu activitatea şcolară, întrucât trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la şcoală, dar şi activităţile din restul zilei.

”În ultimele șapte zile, pe care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară – din activitatea zilnică doar o parte este activitate școlară, avem 158 de copii care sunt infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice”, a declarat Nelu Tătaru, vineri, la sediul Ministerului Educației, unde a participat la o întâlnire la care au mai fost prezenți premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Educației, Monica Anisie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Potrivit ministrului Sănătății, de la începutul pandemiei, au fost diagnosticați cu COVID-19 aproximativ 3.200 de copii cu vârste între 0 și 9 ani și 5.200 de copii cu vârste între 10 și 19 ani.

Nelu Tătaru a mai arătat că, în perioada 21-29 septembrie, s-au înregistrat 276 de noi cazuri de coronavirus la copii între 0 şi 9 ani şi 597 la copii între 10 şi 19 ani. Ministrul a insistat pe ideea că, într-o zi, un copil nu se află doar în şcoală, ci trebuie luate în calcul şi transportul spre şi de la unitatea de învăţământ, activităţile în parcuri, în familie.

„În ultima săptămână, la nivel naţional mergem pe un număr pe care l-am informat în anchetele epidemiologice şi pe care-l putem în legătură cu şcoala, dar nu neapărat, mă repet, o zi are transport, activitate şcolară, are activitate în parc, activitate în familie, sunt 276 de copii între 0 şi 9 ani şi 597 de copii între 10 şi 19 ani, în perioada 21-29 septembrie„, a precizat ministrul Sănătății.

Citește și: Ludovic Orban, întrebat dacă acest an şcolar este compromis: „Cum să fie compromis? Abia ce a început”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.