Ministerul Educației: 338 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile în scenariul 3

0

Cursurile se desfășoară în scenariul al treilea în 338 de unităţi de învăţământ din ţară, aceasta însemnând participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități și lecții online, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei.

Potrivit MEC, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, vineri, 2 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

–  12.779 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.539 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 338 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

”Menționăm că dintre cele 338 de școli, numai 159 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 179 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.