Patru elevi de la Şcoala 129 din Bucureşti, confirmaţi cu coronavirus. Unitatea de învățământ trece în scenariul roșu

0

Patru elevi de la Şcoala 129 din București au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar unitatea de învățământ a trecut în scenariul roșu, desfășurând cursurile online. Primăria sectorului 4 anunță că au fost confirmate pozitiv și două cadre didactice, unul de la Şcoala Gimnazială nr. 108 şi un altul de la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”.

”Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a întregii clădiri în care funcționează Școala Gimnazială nr. 129, după ce în cursul zilei de astăzi (marți – n.red.), 29.09.2020, patru elevi au fost confirmați pozitiv la SARS-COV 2.

În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line pentru următoarele 14 zile”, anunță primăria de sector într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, măsuri similare de dezinfecție a spațiilor de învățământ au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 108 și la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde, tot în cursul zilei de marți, câte un cadru didactic de la fiecare unitate școlară a primit confirmarea infectării cu coronavirus. În aceste două cazuri, Direcția de Sănatate Publică București urmează să efectueze ancheta epidemiologică pentru stabilirea măsurilor ulterioare.

În funcție de rezultatele anchetei epidemiologice,  autoritatea locală va asigura și testarea tuturor cadrelor didactice de la școlile menționate și va implementa orice altă măsură ce se va impune, mai precizează Primăria sectorului 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.