Cursuri online în 581 de unități de învățământ din țară. În Capitală, 9 școli solicită scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus

0

Numărul unităților de învățământ în care cursurile se desfășoară exclusiv online a crescut față de săptămâna trecută. Dacă joi, înainte de alegeri, erau 313 școli în scenariul roșu, miercuri, 30 septembrie, sunt 581, potrivit datelor la nivel național, prezentate de Ministerul Educației. MEC precizează că 139 dintre aceste unități de învățământ figurează în scenariul 3 din cauza cazurilor de COVID-19, iar restul ca urmare a ratei de incidență din localitățile în care funcționează sau a lucrărilor de reabilitare. În București, nouă unități de învățământ solicită aprobarea pentru trecerea la scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Ministerul Educației informează că, miercuri, 30 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

–  12.540 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.535 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 581 de unități de învățământ desfășoară cursurile în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. ”Menționăm că dintre cele 581 de unități aflate în această situație, numai 139 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 442 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, menționează MEC.

ISMB: Nouă unităţi de învăţământ vor să treacă la scenariul roşu

La nivelul Capitalei, 14 unităţi de învăţământ doresc schimbarea scenariului de desfăşurare a cursurilor, 9 dintre acestea optând pentru scenariul roşu, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Roxana Cercel.

„Au fost înaintate către inspectorat 14 dosare venite de la unităţile şcolare care intenţionează să schimbe scenariul. Au întrunit consiliile de administraţie din unitate, au fixat schimbarea scenariului, iar acum au primit de la inspectorat din întâlnirea de astăzi cu DSP-ul avize de la noi şi de la DSP şi urmează să fie înaintate către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a primi aprobarea finală. Dintre acestea, nouă sunt din cauza îmbolnăvirilor. Cele 9 solicită scenariul roşu din cauza îmbolnăvirilor cu noul coronavirus”, a spus Roxana Cercel.

Reprezentantul ISMB a precizat că celelalte 5 unităţi de învăţământ doresc trecerea din scenariul roşu în cel galben. „Restul de 5 fac solicitarea de a trece din scenariul roşu în cel galben”, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞMB.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.