O școală din sectorul 4 al Capitalei a intrat în scenariul roşu, după ce două cadre didactice şi un elev au fost confirmaţi cu noul coronavirus

0

Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4 al Capitalei a intrat în scenariul roşu, după ce, miercuri, au fost confirmaţi cu noul coronavirus două cadre didactice şi un elev, a anunțat Primăria Sectorului 4. La alte două şcoli din sector au fost depistate două cazuri în rândul elevilor.

Primăria Sectorului 4 informează că ”a dispus în regim de urgență, măsuri de dezinfecție a clădirii în care funcționează Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, după ce, în cursul zilei de astăzi, două cadre didactice și un elev au fost confirmați pozitiv la SARS-COV-2”.

În aceste condiții, la recomandarea Direcției de Sănătate Publică București, unitatea de învățământ a intrat în scenariul roșu de funcționare în condiții de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit sursei citate, ”măsuri similare, de dezinfecție a spațiilor de învățământ, au fost luate și la Școala Gimnazială nr. 308 și la Școala Gimnazială nr. 190, acolo unde, tot în cursul zilei de astăzi, câte un elev de la fiecare unitate școlară a primit confirmarea infectării cu coronavirus”.

”În aceste două cazuri, doar activitățile de învățare la clasele din care făceau parte copiii au fost sistate fizic, colegii lor urmând a efectua cursuri în sistem on-line în următoarele 14 zile”, precizează Primăria sectorului 4.

Conform sursei citate, autoritatea locală va asigura testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu elevii și va implementa orice altă măsură ce se va impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.