MEC: În perioada 25-29 septembrie, cursurile se vor desfășura exclusiv online în unitățile de învățământ unde sunt organizate secții de votare

0

În unitățile de învățământ în care sunt organizate secții de votare, cursurile se vor desfășura exclusiv online în zilele de vineri, 25 septembrie, luni, 28 septembrie și marți, 29 septembrie, a anunțat, miercuri, Ministerul Educației. 

”Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a profesorilor din unitățile de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfășura exclusiv în sistem on-line”, precizează MEC, într-un comunicat de presă.

Decizia a fost aprobată de ministrul Educației, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 46/2020.

”În această perioadă, activitățile didactice în unitățile de învățământ aflate în situația mai sus menționată se vor realiza conform metodologiei privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5.545/2020”, informează Ministerul Educației.

Conform MEC, procesul instructiv-educativ „față în față” va fi reluat în data de 30 septembrie 2020, conform scenariilor aprobate de către comitetele județe/al municipiului București pentru situații de urgență, cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară.

MEC mai precizează că propunerea privind desfășurarea cursurilor exclusiv online în zilele de vineri, luni și marți a fost agreată în întâlnirea de lucru de luni, 21 septembrie, pe care ministrul educației și cercetării a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Comunelor din România, Asociației Orașelor din România, Asociației Municipiilor din România și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România.

Decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat miercuri, 23 septembrie, hotărârea privind suspendarea activităţilor didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie 2020.

CNSU a decis ca activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secţiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, să se suspende începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activităţile didactice pentru aceste unităţi şcolare vor fi desfăşurate în sistem on-line, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerul Educaţiei şi Cercetării”, se arată într-un comunicat al CNSU.


Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46 din 23.09.2020:

Art. 1 Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secţiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Art. 2 Activităţile didactice pentru unităţile prevăzute la art. 1 vor fi desfăşurate în sistem online, conform metodologiilor specifice aprobate la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Art. 3 Activităţile didactice prevăzute la art. 1 se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă şi igienă sanitară.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.”

Foto: Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.