Cum se vor desfășura cursurile în școlile din București, în perioada alegerilor locale UPDATE

0

Unitățile de învățământ din București unde sunt organizate secții de votare pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie, vor rămâne închise în perioada 25-29 septembrie și își vor muta cursurile în online. Elevii vor participa astfel la ore în sistem online începând de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie.

UPDATE Elevii din București merg joi la școală. Orele se vor ține online începând de vineri în unitățile de învățământ cu secții de votare. ISMB informează că în 146 de unităţi de învăţământ din Capitală nu sunt organizate secţii de votare, iar cursurile vor continua în perioada 25 – 29 septembrie conform scenariilor aprobate.

UPDATE!!! Ministerul Educației a anunțat, miercuri, că în toate unitățile de învățământ din țară, inclusiv din București, unde sunt organizate secții de votare, cursurile se vor desfășura online începând de vineri, 25 septembrie, și până marți, 29 septembrie, inclusiv. În acest sens, a fost emis un ordin de ministru. Detalii aici.

Știrea inițială

Elevii din unităţile de învăţământ din Capitală, unde vor fi amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale, vor face cursurile online în zilele de joi, vineri, luni şi marţi, a anunţat, miercuri, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Cursurile se vor face online. Cursurile se suspendă fizic, însă activitatea se mută în mediul online, orele fiind ţinute de cadrele didactice de acasă după programul unităţii de învăţământ”, a declarat Marina Manea pentru Agerpres.

Anunțul ISMB vine după ce, săptămâna trecută, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor fizic în zilele de 24, 25, 28 şi 29 septembrie în unităţile de învăţământ din Capitală unde sunt organizate secţii de votare.

„Ținând cont de situația specială în care se desfășoară alegerile locale din anul 2020, cât și prevederile din Legea nr. 55/2020 privind măsurile stabilite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a aprobat suspendarea cursurilor în zilele de 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unitățile de învățământ din Municipiului București ce găzduiesc secții de votare”, anunța Prefectura municipiului Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.