Programul FLEX 2021-2022: Liceenii români pot studia un an în Statele Unite. Înscrierile au loc până pe 15 octombrie

0
Foto: facebook.com/ FLEX Romania

Liceenii cu cetăţenie română care studiază limba engleză în liceu şi îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA au posibilitatea să participe la programul FLEX, care le permite să locuiască împreună cu o familie americană şi să înveţe la un liceu din Statele Unite pe parcursul anului academic 2021 – 2022, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat al Ambasadei SUA, programul educaţional FLEX este finanţat de către Departamentul de Stat al Guvernului Statelor Unite ale Americii. Cei interesaţi sunt invitaţi să-şi depună candidatura online până la data de 15 octombrie 2020, accesând următorul link: https://ais.americancouncils.org/flex.

„Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992, iar acum se află în cel de-al 28-lea an de existenţă. Programul presupune parcurgerea unui întreg an şcolar în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este să promoveze înţelegerea reciprocă între cetăţenii Statelor Unite şi ţările din regiune, pentru ca liceenii să înveţe mai multe despre SUA şi să le prezinte colegilor americani ţările lor de origine.

În 2021 – 2022, la nivel global, aproximativ 900 de liceeni vor învăţa în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane şi va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut şi echivalat„, se arată în comunicat.

Participarea la Programul FLEX, aflat acum în al şaselea an de existenţă în România, este gratuită.

În anii de implementare anteriori, FLEX România a oferit burse către zeci de liceeni români din mai multe judeţe ale ţării, aceştia fiind găzduiţi în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adresează în egală măsură şi liceenilor cu dizabilităţi, menţionează sursa citată.

Competiţia este deschisă liceenilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative:

  • au cetăţenie română;
  • sunt născuţi între 15 iulie 2003 şi 15 iulie 2006;
  • sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;
  • studiază limba engleză în liceu;
  • îndeplinesc criteriile pentru a obţine viza SUA şi nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Informaţii complete despre program sunt disponibile pe site-ul americancouncils.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.