Ministerul Educației: Peste 300 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursurile în scenariul 3

0

Peste 300 de unităţi de învăţământ din ţară au început a doua săptămână de școală în scenariul roșu, cursurile desfășurându-se în sistem online, a informat, luni, Ministerul Educaţiei.

Potrivit MEC, luni, 21 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

 • 12.945 unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
 • 4.406 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea
  zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor
  din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție,
  respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte
  clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
 • 305  unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

MEC reamintește că, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către DSP-uri și INSP, precum și de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de
învățământ, Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here