Consultări MEC – autoritățile locale privind numărul de zile în care elevii nu vor fi prezenți fizic la școală, înainte și după alegeri

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a avut, luni dimineaţă, consultări cu reprezentanții autorităţilor locale pentru a decide numărul de zile în care cursurile se vor desfășura online și elevii nu vor fi prezenți fizic la școală, în vederea pregătirii secţiilor de vot pentru alegerile locale de duminică, 27 septembrie, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

”Doamna ministru a făcut consultări. Chiar în cursul zilei de astăzi a avut consultări cu reprezentanţii asociaţiilor comunelor, oraşelor, municipiilor şi consiliilor judeţene pentru a analiza împreună cu reprezentanţii autorităţilor locale care sunt implicaţi în pregătirea alegerilor care să fie perioada în care nu să se suspende cursurile, ci să fie organizate online, astfel încât încât să poată fi pregătite localurile secţiilor de votare acolo unde ele sunt organizate în şcoli şi după ziua votului să se poată să se efectueze operaţiunile de pregătire a claselor care funcţionează ca localuri pentru secţiile de votare pentru revenirea copiilor la şcoală”, a declarat Ludovc Orban.

Întrebat ce se întâmplă cu profesorii care refuză să predea online, premierul a răspuns: ”Nu pot să-mi imaginez că un profesor poate să refuze să predea copiilor. (…) Vom lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”.

La remarca potrivit căreia profesorii aflați în această situație invocă Legea Educaţiei, Ludovic Orban a precizat: ”Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva cazuri individuale. Unde apar astfel de cazuri individuale, vom lua măsuri legale, dar marea majoritate a dascălilor se adaptează, se mobilizează şi îşi realizează misiunea pe care o au, aceea de a educa copiii, de a le trimite cunoştinţele în cadrul diferitelor materii.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.