Alte patru cazuri de infectare cu SARS-COV-2 în rândul elevilor, anunță Primăria sectorului 4

0

Primăria Sectorului 4 a anunțat, luni seara, că alți patru elevi de la trei școli din sector au fost confirmaţi cu coronavirus. Cei patru elevi învață la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”,  la Școala Gimnazială nr. 129 şi la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”.

În cursul dimineții, Primăria sectorului 4 preciza că patru elevi de la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti”, Colegiul Romano-Catolic ”Sfântul Iosif” şi Şcoala Gimnazială nr. 79 au fost depistați cu SARS-COV-2.

”Primăria Sectorului 4 a dispus în această după-amiază, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a unor săli de curs, de la 3 unităţi de învăţământ, după ce alţi 4 elevi au fost confirmaţi cu coronavirus. Totodată, ca şi cazurile precedente, autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice care au luat contact cu aceştia şi va implementa orice altă măsură ce se va impune. În următoarele 14 zile, activităţile de învăţare la clasele din care elevii făceau parte vor fi mutate în sistem online”, se arată într-un comunicat de presă.

Cei 4 elevi confirmaţi cu SARS-COV-2 sunt înscrişi la următoarele unităţi de învăţământ: unul în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, doi la Școala Gimnazială nr. 129 şi unul la Colegiul Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, unde ”deși în cursul zilei de luni au mai fost confirmaţi pozitiv alţi 2 elevi, nu se impune desfăşurarea cursurilor în scenariul roşu, întrucât aceştia învaţă în clădiri distincte”.

”În total, astăzi, au fost confirmaţi pozitiv cu noul tip de coronavirus, 8 elevi dintre cei care învaţă la şcolile şi liceele din Sectorul 4.

Astfel că, pe lângă cazurile menţionate mai sus, alte cazuri de îmbolnăvire au fost semnalate la un elev în clasa a XI-a C la Colegiul Naţional „Dinu Lipatti” şi la un alt elev în clasa a V-a la Şcoala Gimnazială nr. 79”, precizează Primăria sectorului 4.

Citește și: Primăria sectorului 4: Patru elevi din trei școli, depistați cu coronavirus. Cursurile claselor unde învață vor fi mutate în online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.