Elev confirmat cu Covid-19 la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” din București. Clasa a trecut în sistem online

0

Cursurile unei clase a XII-a de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Capitală se vor desfăşura online după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv la SARS-CoV-2, a anunţat miercuri seară Primăria Sectorului 4.

„Primăria Sectorului 4, împreună cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, a dispus în această după-amiază mutarea în sistem online a activităţilor de învăţare în cazul elevilor unei clase a XII-a dintre cele ale Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, ca urmare a testării pozitive la SARS-COV-2 a unuia dintre cursanţi”, se arată într-un comunicat transmis de primărie.

Conform sursei citate, sala de curs a fost dezinfectată, urmând ca întregul spaţiu al unităţii de învăţământ să fie supus aceluiaşi gen de activităţi la finalul acestei săptămâni.

”Măsurile au fost dispuse în baza ordinului nr. 5.487/1.494/2020 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-COV-2, potrivit căruia „la apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile. În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile”, mai precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.