Cum s-au modificat scenariile după patru zile de școală. În 300 de unități de învățământ, cursurile se desfășoară online

0

Trei sute de unităţi de învăţământ desfăşoară cursurile conform scenariului 3 (exclusiv online), 4.375 funcționează în scenariul 2 (mixt) şi 12.981 de unităţi în scenariul verde (față în față), arată situația la nivel național, centralizată de Ministerul Educației. Datele valabile pentru ziua de joi, 17 septembrie (a patra zi de școală), relevă o creștere a numărului unităților de învățământ care au trecut  în scenariul roșu cu 37. De asemenea, față de situația comunicată înainte de prima zi de școală, sunt mai multe școli în scenariul verde și mai puține în scenariul galben. 

Ministerul Educației precizează că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), joi, se înregistrează următoarea situație:

  • 12.981 de unități de învățământ funcționează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
  • 4.375 de unități de învățământ desfășoară cursurile în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • 300 de unități de învățământ se află în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Duminică, înainte de prima zi de școală, situația prezentată de ministrul Educației, Monica Anisie, arăta astfel: 12.423 de unități de învățământ erau încadrate în scenariul verde, 4.915 unități de învățământ – în scenariul galben și 263 – în scenariul roșu. 

Potrivit MEC, Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Conform ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.