O școală și o grădiniță din București vor trece în scenariul roșu, după apariția unor cazuri de coronavirus. Decizia va fi luată de CMBSU

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, duminică, apariţia unor cazuri de coronavirus la două unităţi de învăţământ din Capitală – Şcoala Centrală şi Grădiniţa „Zâna Florilor”, relatează Agerpres. Potrivit ministrului, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) urmează să decidă funcționarea acestor unități de învățământ conform scenariului roşu.

Sunt două unităţi de învăţământ. Este vorba de Şcoala Centrală şi Grădiniţa ‘Zâna Florilor’. (…) Au solicitat prin decizia Consiliului de Administraţie, decizie transmisă deja la Inspectoratul Şcolar, astăzi, şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a se da şi hotărârea pentru scenariul roşu în aceste cazuri. (…) La acea grădiniţă (Zâna Florilor – n.r.) aşteptăm definitivarea anchetei Direcţiei de Sănătate Publică pentru că s-a anunţat abia aseară”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației a precizat că profesorii și învățătorii care vor fi izolați acasă vor putea participa la cursuri în această perioadă în sistem online.

Monica Anisie a participat, duminică, la o şedinţă la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru a analiza situaţia fiecărei unităţi şcolare.

„Am venit la Inspectoratul Şcolar, am avut o întâlnire şi ieri cu domnul inspector general şcolar şi câţiva inspectori de sector. De asemenea, a fost prezent şi domnul prefect şi doamna director de la Direcţia de Sănătate Publică. Au făcut o analiză, au reevaluat fiecare unitate de învăţământ în parte şi, astăzi, înţeleg că domnul prefect va realiza Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Se va întruni şi acolo vor fi luate decizii. Astăzi, la Inspectoratul Şcolar nu am făcut altceva decât să discut cu colegii mei fiecare situaţie în parte şi să vedem cum putem să ajutăm. În aceste momente, trebuie să înţelegem cu toţii că este important să punem umărul în aşa fel încât elevii, profesorii şi tot personalul din unitatea de învăţământ să fie în siguranţă, să rămânem cu toţii sănătoşi şi să păşim mâine cu încredere în spaţiul şcolii”, a afirmat ministrul Educației.

Revizuirea scenariilor

Înainte de ședința de la ISMB, Monica Anisie declara că scenariile aplicate la începerea școlilor din Capitală s-ar putea schimba, dacă inspectorii școlari consideră că este nevoie.

”Ieri am avut o discuție și cu domnul prefect la Inspectoratul Școlar și cu inspectorul școlar general de la București, precum și cu doamna director de la DSP. I-am rugat să verifice toate scenariile pe care le-au propus unitățile de învățământ și în felul acesta să decidă dacă este nevoie să revizuiască unele scenarii.

Între timp, mai există și o situație care a apărut la Școala Centrală și astăzi vor decide. Eu merg acum la Inspectoratul Școlar al Municipiului București să vedem care este situația de ieri și până astăzi.

Eu doar merg acum la ora 09.00, am întâlnire cu inspectorii școlari generali adjuncți, cu inspectorul școlar general și cu inspectorii pentru dezvoltare instituțională de la fiecare sector în parte”, spunea Monica Anisie.

La ora 16.00, ministrul Educației va avea o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară, în contextul începerii noului an şcolar. După videoconferinţă, ministrul Educaţiei va susţine o declaraţie de presă.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.