Elevii care învață în șase școli din sectoarele 1, 3 și 6 ale Capitalei vor beneficia și în acest an de autobuze școlare

0
Foto: facebook.com/ Societatea de Transport București

Programul „Autobuzul şcolar”, prin care se asigură transportul elevilor către șase unităţi de învăţământ din sectoarele 1, 3 şi 6, continuă și în acest an școlar, informează Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă. Astfel, de luni, autobuzele revin pe trasee pe 14 dintre cele 16 linii şcolare, asigurând transportul elevilor la cinci şcoli din Capitală: „Pia Brătianu” şi „Herăstrău” din Sectorul 1; Şcoala nr. 195 (Hamburg) din Sectorul 3; Şcoala Gimnazială nr. 279 şi Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Sectorul 6.

Potrivit Primăriei Capitalei, traseele T11 şi T12, destinate elevilor Şcolii Gimnaziale „Sfântul Andrei” (din Sectorul 6), vor circula începând de miercuri.

Liniile şcolare T11 (Bd. Timişoara – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, T12 (Terminal „Ghencea” – Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”) şi T16 (Terminal „Ghencea” – Şcoala Gimnazială nr. 279) vor avea trasee modificate.

Programul de transport al vehiculelor va fi corelat cu programul de intrare al elevilor, iar STB a publicat afişe cu noile ore, care sunt deja distribuite, se arată în comunicatul Primăriei, preluat de Agerpres.

Traseele autobuzelor școlare și orarul pot fi consultate AICI.

Conform Primăriei Capitalei, controlorii STB SA vor avea grijă ca numărul elevilor dintr-un vehicul să nu fie mai mare de 51, dar nu vor călători împreună cu copiii. Responsabilitatea privind îmbarcarea şi debarcarea copiilor în zona şcolilor revine instituţiilor de învăţământ, care au personal instruit şi autorizat să interacţioneze cu elevii, precizează sursa citată.

„Odată cu deschiderea noului an şcolar, continuăm programul ‘Autobuzul şcolar’, prin care asigurăm transportul în siguranţă al elevilor către unităţi de învăţământ gimnazial din sectoarele 1, 3 şi 6, aşa cum am procedat şi în anul precedent. Elevii vor fi transportaţi cu autobuze moderne, achiziţionate de Primăria Capitalei în anul 2018, care vor fi puse la dispoziţie de Societatea de Transport Bucureşti – STB SA. D

oresc să îi asigur pe părinţi şi bunici că autobuzele sunt igienizate, iar la prima uşă au fost montate dispensere pentru dezinfectarea mâinilor. Totodată, personalul STB SA va avea măşti de rezervă, pentru cazul în care un elev îşi pierde masca”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a arătat că rata de utilizare a acestui tip de transport este ridicată.

”Există elevi care merg pe jos, pentru că cei arondaţi locuiesc de regulă în apropierea şcolii. Chiar şi aşa, rata de utilizare e ridicată: anul trecut, au beneficiat, în medie, aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscrişi la cele 6 şcoli care intră momentan în program. Analizăm în continuare posibilitatea de extindere a acestui proiect, în funcţie de condiţiile nou apărute”, a precizat Gabriela Firea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here