Guvern: 100 de milioane de lei alocate MEC pentru constituirea unor stocuri de rezervă de laptopuri, materiale sanitare sau camere web

0

Executivul a adoptat, joi, o hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a 100 de milioane de lei Ministerului Educaţiei şi Cercetării (MEC) în vederea constituirii unor stocuri de rezervă de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice la nivelul inspectoratelor şcolare.

„A fost adoptată o hotărâre de Guvern pentru aprobarea Programului Naţional Educaţia în Siguranţă şi pentru alocarea din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului – fondul de rezervă al prim-ministrului – cu o sumă de 100 de milioane de lei pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării în vederea constituirii unor stocuri de rezervă la nivelul inspectoratelor şcolare pentru perioada următoare.

Practic, au fost alocate sumele necesare astfel încât inspectoratele şcolare să facă achiziţii de laptopuri, materiale sanitare şi dispozitive electronice, precum camere web sau table electronice astfel încât personalul din învăţământ să poată desfăşura lecţii online acolo unde situaţia epidemiologică impune un astfel de sistem.

În situaţia în care unele unităţi şcolare vor epuiza stocurile de materiale sanitare sau nu vor avea la dispoziţie tehnica necesară în ceea ce priveşte dotarea cu laptopuri sau camere web, acestea vor putea solicita alocarea de materiale necesare şi dispozitive electronice din stocurile de rezervă care vor fi constituite la nivelul inspectoratelor şcolare şi în acest sens Guvernul a alocat suma de 100 milioane de lei”, a anunţat şeful cancelariei premierului Ludovic Orban la finalul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

De asemenea, el a arătat că a fost adoptat o hotărâre pentru ocuparea a 500 de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar, atât de către personal didactic cât şi nedidactic.

„Este o necesitate impusă de situaţia actuală în care în multe unităţi de învăţământ preuniversitar avem în acest moment deficienţe, un personal deficitar în ceea ce priveşte asigurarea atât a activităţilor auxiliare învăţământului, cât şi activităţilor didactice”, a spus Dancă.

Comunicatul Ministerului Educației:

” Executivul a aprobat în ședința de guvern de astăzi, 10 septembrie, suplimentarea bugetului Ministerului Educației și Cercetării cu suma de 100 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru finanțarea Programului național „Educația în siguranță”.

Prin intermediul acestui program vor fi achiziționate materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea asigurării activităților didactice din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale.

Astfel, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul de materiale de protecție sanitară și dispozitive electronice, în vederea obținerii lor pentru desfășurarea în condiții normale și în siguranță a activităților didactice.

Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot constitui stocuri de rezervă care vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar de stat la solicitarea ulterioară a acestora.

Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București transmit și vor solicita Ministerului Educației și Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament și a creditelor bugetare necesare efectuării achizițiilor.

Ministerul Educației și Cercetării va repartiza creditele bugetare și creditele de angajament necesare efectuării achizițiilor, cu încadrare în suma alocată.

Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național „Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.