Calendarul examenului de Bacalaureat 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial. Când sunt programate probele scrise

0

BACALAUREAT 2021. Probele scrise ale examenului de Bacalaureat de anul viitor, prima sesiune, vor începe pe 28 iunie, prevede ordinul de ministru prin care este aprobat calendarul examenului. Ordinul a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial. Conform documentului, primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 9 iulie.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2021, înscrierea candidaților pentru sesiunea iunie-iulie va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie 2021.

În perioada 14 iunie – 25 iunie sunt programate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, iar prima probă scrisă, la Limba și literatura română, se va desfășura pe 28 iunie.

Proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) va avea loc pe 29 iunie, urmată pe 30 iunie de proba la alegere a profilului și specializării și pe 1 iulie de cea la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate pe 5 iulie, iar între 6 și 9 iulie se vor rezolva contestațiile. Potrivit calendarului aprobat de MEC, rezultatele finale vor fi publicate pe 9 iulie.

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a vor încheia cursurile la data de 4 iunie 2020. Vezi aici structura anului școlar 2020-2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.