Spații de curs amenajate în sala de atletism pentru ca toți elevii să poată fi prezenți fizic la școală

0
Foto: agerpres.ro/ Cristian Lupașcu

Mai multe spaţii de curs au fost amenajate în sala de atletism de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din municipiul Botoşani, astfel încât toţi elevii acestei unităţi de învăţământ să poată începe noul an şcolar, relatează Agerpres.

Conducerea LPS a creat în sala de atletism cinci spaţii de curs cu câte 30 de locuri fiecare, unde vor învăţa clasele cu efective mai mari de elevi.

„Pentru profilul liceului nostru, cel mai bun scenariu este scenariul verde, pentru că ne dorim să aducem copii la şcoală, să aducem copii şi la antrenament, dar şi la orele de clasă. Pentru asta am fost nevoiţi să identificăm spaţii pentru a încăpea toţii copiii şi pentru a avea acea distanţare fizică şi, având clase numeroase la liceu, am transformat sala de atletism în săli de clasă„, a declarat, marţi, directorul LPS, Ioan Huncă.

Investiţia, care a presupus ridicarea pereţilor despărţitori, dar şi achiziţia de mobilier şcolar nou, se ridică la peste 150.000 de lei, fiind suportată din bugetul unităţii de învăţământ.

Conform datelor comunicate de Ministerul Sănătății, municipiul Botoșani se află în scenariul verde pentru începerea anului școlar.

Citește și: Ministrul Sănătății: Dacă școlile vor opta pentru scenariul 1, atunci trebuie să existe acea distanţare de un metru sau acele separatoare între copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.