ISMB: Bucureștiul se încadrează în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor. Consiliile de Administraţie ale școlilor vor transmite propunerile până marți

0

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunțat luni că, potrivit datelor DSP, rata de incidență a îmbolnăvirilor în Capitală este de 1,12, ceea ce plasează Bucureștiul în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor. Conform ISMB, Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din Capitală vor transmite, până marţi, către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţia de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în care vor învăţa elevii, în funcţie de infrastructura locală.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 7.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12. Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 8.09.2020”, informează ISMB, în comunicatul preluat de Agerpres.

Potrivit Inspectoratului, propunerile unităţilor de învăţământ, avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de Direcţia de Sănătate Publică, vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, soluţionarea urmând a fi primită până la data de 10 septembrie.

Potrivit analizei epidemiologice realizate la nivelul municipiului București, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la 1.000 de locuitori este de 1,12, cea mai mare rată înregistrându-se în sectorul 1.

Ministerul Educației  a precizat că, potrivit acestei analize, sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 și 6 s-ar situa în scenariul galben.

  • Scenariul 1 (verde): Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • Scenariul 2 (galben): Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  • Scenariul 3 (roșu): Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.