Monica Anisie: S-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a confirmat, într-un interviu acordat StiriEdu.ro, că au fost discuții în ceea ce privește posibilitatea ca elevii să înceapă cursurile în clasă la data de 1 octombrie, așa cum a declarat premierul Ludovic Orban, precizând că ”în acest moment, suntem în evaluări”.

”Au fost astfel de discuții, mai ales cu specialiști în sănătate publică, și s-a propus și acest scenariu în care să începem anul școlar mai târziu. Însă, în acest moment suntem în evaluări. Pe data de 7 septembrie vom afla de la direcțiile de sănătate publică în ce scenariu suntem, în funcție de situația epidemiologică. Până pe data de 10 septembrie trebuie să avem o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de propunerea pe care o face unitatea de învățământ ca urmare a evaluării situației epidemiologice făcută de DSP”, a spus Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.

Ministrul Educației a mai arătat că, la acest moment, din raportările pe care le-au făcut inspectoratele școlare, ”80% din școli sunt pregătite să-i aștepte pe elevi cu scenariul verde”: ”Adică au luat toate măsurile igienico-sanitare, au dezinfectanți, inclusiv măști. În ceea ce privește resursele tehnologice, din raportările pe care le-au făcut, 65% au spus că au tot ce le trebuie pentru desfășurarea activităților online.”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că au existat discuții ca școala să înceapă fizic la data de 1 octombrie, iar până atunci cursurile să se desfășoare online. Șeful Executivului a arătat că nu s-a luat o decizie în acest sens, iar dacă se va lua, hotărârea va fi anunțată în timp util.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.