Tătaru: Să nu ne temem de o reluare a şcolii când avem un cadru reglat cu norme, mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă dincolo de şcoală

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că luna septembrie va fi una „de foc”, având în vedere unele măsuri de relaxare, organizarea alegerilor locale şi începerea şcolii, însă consideră că nu mersul la școală ar trebui să îngrijoreze, pentru că acolo vor fi luate măsuri de prevenție, ci ceea ce se întâmplă ”dincolo de şcoală”.

”Am văzut îngrijorarea de acest început de școală, dar haideți să ne gândim că, în acest moment, vedem parcurile și locurile de joacă destul de aglomerate, vedem și bunici acolo, vedem lipsa măștilor, vedem lipsa unui dezinfectant. Să nu ne temem de o reluare a şcolii, când avem un cadru reglat cu anumite norme, mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme dincolo de şcoală”, a declarat, vineri, ministrul Sănătății.

„Luna septembrie este o lună de foc. Este o lună în care am dat nişte măsuri de revenire la o aproape normalitate – restaurante, cinematografe, teatre. Avem o lună de campanie electorală, avem începerea şcolilor, avem o revenire din concediu. Avem – şi o să vedem în perioada următoare – o creştere a numărului de concetăţeni care vor folosi mijloacele de transport în comun. Avem alegeri locale. Măsurile le avem pentru fiecare din aceste reveniri, să le spunem.

Haideţi să le respectăm şi să rămânem pe acest platou zimţat între 1.200, 1.300, cu un număr mai mic, să spunem, duminică şi luni, când avem un număr mai mic de teste lucrate şi să ne putem adapta cu noua situaţie”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și: Scenariu discutat în Guvern: Școala ar putea începe fizic la 1 octombrie. Premierul spune că nu s-a luat o decizie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.