Scenariu discutat în Guvern: Școala ar putea începe fizic la 1 octombrie. Premierul spune că nu s-a luat o decizie

0

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că au existat discuții ca școala să înceapă fizic la data de 1 octombrie, iar până atunci cursurile să se desfășoare online. Șeful Executivului a arătat că nu s-a luat o decizie în acest sens, iar dacă se va lua, hotărârea va fi anunțată în timp util.

Întrebat de jurnaliști despre informațiile conform cărora se face o analiză ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie și cursurile să se desfășoare online din 14 septembrie, premierul a confirmat că s-a discutat acest lucru.

”Sigur că au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special de medici din zona epidemiologi-infecționiști, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu sau într-un weekend într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru. Încă nu s-a luat o decizie în acest sens.”

Întrebat când se va lua o decizie, premierul a răspuns: ”În mod evident, vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie. Deocamdată, sunt niște opinii care au fost exprimate.

Deocamdată, lucrurile sunt așa cum le-am anunțat: decizia de deschidere a școlii va fi o decizie care se ia în plan local, la propunerea consiliului de administrație (n.red. – al școlii) (…), ei vor face propunerea și decizia va fi luată pe baza propunerilor de către comitetele județene pentru situații de urgență, în funcție de nivelul de răspândire a virusului, fie în clasă, fie parțial în clasă – parțial online, fie online.

Aici sigur că autoritățile locale și managementul școlilor vor trebui, pe baza datelor de la INSP, să facă evaluarea, să formuleze propunerea în săptămâna care vine și, după luarea deciziei, să informeze părinții.”

Ludovic Orban a arătat că și organizarea alegerilor locale a constituit un argument în favoarea desfășurării cursurilor online până la 1 octombrie.

”Și aici a fost o discuție legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă școala online, dar aici putem avea o soluție, să dăm o zi liberă înainte de alegeri și o zi liberă după alegeri, în școlile în care se organizează secții de votare”, a precizat premierul.

Citește și: Klaus Iohannis: Deocamdată experții spun că se poate începe anul școlar și eu sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.