Nelu Tătaru: Distanțarea fizică e greu s-o respecte copiii, unde nu se poate sunt acele separatoare. La grădinițe am văzut și forme hazlii, în joacă

0
Foto: stirileprotv.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că dacă vor fi respectate cele trei reguli de bază – dezinfectarea, masca și distanța fizică – nu se va înregistra o explozie de noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 odată cu începerea școlilor, relatează digi24.ro. Ministrul admite că, în cazul copiilor mici, este dificilă însușirea acestor reguli, de aceea recomandă educatorilor și părinților să recurgă la joc pentru a-i face să le respecte.

„Dacă respectăm acele reguli, acele norme de aplicare, vom avea o creștere ușoară, asumabilă. În condițiile în care nu se vor respecta cererile, vom vedea constituirea de focare și transmitere accentuată în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24, întrebat dacă se așteaptă odată cu venirea toamnei, reîntoarcerea din concedii, începerea școlilor, alegeri, campanie la o creștere a cifrelor în privința îmbolnăvirilor.

La remarca moderatorului că mulți părinți se tem că cei mici vor lua virusul de pe manuale, de pe suprafețe, Nelu Tătaru a arătat: ”Avem dezinfectantul pe care trebuie să-l folosim, o dată la intrarea în școală, pe holuri și la intrarea în clasă. (…) Găsim acele dispensere la intrarea în școală, pe holuri și la intrarea în clasă.”.

La observația că este greu să îi determini pe copii să respecte toate aceste reguli, ministrul sănătății a comentat: „Știu, dar îi învățăm aceste reguli și vedem că folosește acel dezinfectant la intrarea în clasă – avem o măsură de securitate pe care am luat-o; portul măștii este a doua măsură de securitate; distanțarea fizică e greu s-o respecte copiii, dar relativă ar trebui să existe, acolo unde nu se poate sunt acele separatoare, la grădinițe am văzut că sunt și forme hazlii, în joacă. Eu gândesc că aceste reguli care trebuie să existe în acest început de școală – și să sperăm că nu pentru o perioadă lungă – să ajungă la copii printr-un fel de joacă, printr-un fel de jocuri, printr-un fel de manifestare de empatie și apropiere. Este greu să trecem prin aceste momente, dar nu avem alte metode pentru a limita o transmitere”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.