Boovie Festival 2020. Marele premiu al concursului, câştigat anul acesta de echipa Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara VIDEO

0
Foto: facebook.com/ Boovie

Marele premiu al Festivalului Concurs de BookTrailere Boovie 2020, inițiat de profesoara Carmen Ion, care a avut loc în perioada 28-31 august, la Focşani, a fost câştigat anul acesta de echipa „Moisil TM” a Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, pentru un trailer după cartea „Fata cu palton albastru” de Monica Hesse, relatează Agerpres.

Dacă la ediţia din 2019 au ajuns la Focşani pentru acest festival concurs peste 700 de elevi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, anul acesta, în contextul pandemiei, evenimentul s-a desfăşurat online. Cu toate acestea, nu au lipsit atelierele şi workshop-urile, organizate tot în mediul online.

Deşi iniţial în concurs s-au înscris peste 2.000 de elevi, în concurs au intrat efectiv 70 de echipe din 25 de judeţe din România şi două oraşe din Republica Moldova, Bălţi şi Chişinău, care au reuşit să ducă la bun sfârşit trailerele.

Juriul a fost alcătuit din actorii Paul Ipate şi Roxana Lupu, scriitorul Marius Chivu şi selecţionerul de filme din cadrul TIFF, Crăiţa Nanu.

O noutate a ediţiei din acest an a reprezentat-o lansarea unei aplicaţii pentru Android şi iOS, graţie căreia utilizatorii au putut primi notificări despre program, au putut să vizioneze trailerele şi să-şi voteze favoriţii. Boovie a devenit, astfel, singurul eveniment extraşcolar din ţară care dispune de o aplicaţie pe telefon.

Ediţia din acest an s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis, în semn de recunoaştere a importanţei demersurilor menite să promoveze lectura voluntară în rândul copiilor şi rolul cărţilor în dezvoltarea personală şi profesională.

De anul trecut, Boovie a fost inclus de Ministerul Educaţiei şi în calendarul manifestărilor extraşcolare, devenind astfel un eveniment naţional cu participare internaţională.

Boovie, un concurs iniţiat de profesoara Carmen Ion, este destinat elevilor de gimnaziu şi de liceu, şi îmbină literatura cu cinematografia, provocându-i pe participanţi să-şi forţeze limitele imaginaţiei şi să-şi descopere noi pasiuni.

Carmen Ion, profesoară de limba română la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani, a avut ideea realizării unui trailer după citirea cărţii la una dintre clasele sale. Ideea s-a răspândit mai apoi la nivelul liceului, iar anul următor în tot judeţul.

Deja la a cincea ediţie, concursul a depăşit graniţele judeţului. De la 100 de elevi înscrişi în concurs în primul an, s-a ajuns la peste 2.000 de elevi din două ţări, România şi Republica Moldova şi, potrivit organizatorilor, dacă nu ar fi intervenit pandemia, ediţia din acest an ar fi avut printre participanţi şi multe echipe din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.