Școala dintr-un sat din Sibiu, mutată în sediul Primăriei pentru a se putea asigura distanţarea fizică între elevi

0
Foto: facebook.com/ Marius Grecu

Sediul Primăriei din comuna Şelimbăr va fi transformat din 1 noiembrie în sediu de şcoală pentru copiii din localitate, pentru ca aceştia să poată învăţa în condiţii de siguranţă în pandemie, într-un singur schimba, aceasta reprezentând o premieră pentru judeţul Sibiu, relatează Agerpres.

Primarul Marius Grecu a decis să se mute cu toată echipa administraţiei în sediul căminului cultural, potrivit unui anunţ postat pe pagina oficială de Facebook.

„Dragi locuitori ai comunei Şelimbăr, cu gândul la copiii ce vor începe noul an şcolar în contextul pandemiei SARS-COV2 şi luând în calcul respectarea măsurilor de distanţare dispuse de autorităţi conform cărora fiecare elev ar trebui să beneficieze de un spaţiu suplimentar de siguranţă, am decis: Mutarea sediului administrativ al Primăriei Comunei Şelimbăr în clădirea căminului cultural din centrul comunei; Cedarea actualului sediu al Primăriei Comunei Şelimbăr Şcolii Generale ‘Mihai Viteazu’ începând cu 1 noiembrie 2020. Propun acest termen pentru a putea fi efectuate lucrările necesare de transformare a actualului sediu în spaţii adecvate desfăşurării orelor de curs, conform normativelor în vigoare”, a anunţat primarul comunei Şelimbăr, Marius Grecu.

Primarul Marius Grecu va înainta un proiect de hotărâre pentru mutarea sediului primăriei în căminul cultural şi cedarea clădirii către şcoală.

„În acest sens, voi înainta un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru şedinţa din 31.08.2020. Analizăm de foarte multă vreme mutarea sediului administrativ al primăriei, proces care de altfel este unul foarte complex. Am luat în calcul şi opţiunea de a închiria un spaţiu existent, dar şi varianta de a închiria o construcţie modulară. Ambele opţiuni s-au dovedit a fi extrem de costisitoare din punct de vedere financiar. În aceste condiţii soluţia optimă este relocarea primăriei în clădirea căminului cultural din centrul localităţii, acest spaţiu aparţinând domeniului public al comunei Şelimbăr. Este o soluţie temporară, până la construirea noului sediu al Primăriei. Al vostru primar, Marius Grecu”, este mesajul primarului din Şelimbăr.

În comuna Şelimbăr, situată în vecinătatea municipiului Sibiu, există o şcoală gimnazială unde există nouă săli de clasă, a precizat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Constantin Dincă. Pentru a putea asigura condiţii sigure pentru protecţia copiilor de noul coronavirus, ar mai fi nevoie de încă cinci săli de clasă. Dacă nu se va găsi spaţiu pentru cele cinci săli de clasă care ar mai fi necesare, copiii vor fi nevoiţi să înveţe în două schimburi, potrivit IŞJ Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.