Klaus Iohannis: Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel. Nu mi se pare că este o problemă extremă

0
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că profesorii nu vor beneficia de măști gratuite pentru că probabil ”nu există fonduri suficiente pentru așa ceva”. Șeful statului a arătat că nu crede însă că aceasta este ”o problemă extremă”, iar profesorii vor merge la școală cu mască, pe care și-o vor procura ei. Președintele a comentat astfel afirmațiile vicepremierului Raluca Turcan care a spus că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România.

Aici nu pot să vă spun decât că așa s-au gândit guvernanții în această perioadă. Bănuiesc că, pur și simplu, nu există fonduri suficiente pentru așa ceva, însă din ce am discutat cu foști colegi de-ai mei, nu mi se pare că este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască, pe care și-o vor procura ei, și elevii la fel”, a spus șeful statului, întrebat într-o conferință de presă cum le explică foștilor colegi de catedră că profesorii nu au dreptul la măști gratuite, în timp ce polițiștii sau jandarmii au acest drept.

În ceea ce privește deschiderea școlilor, Klaus Iohannis a arătat că încă se lucrează la amendarea Legii 55 și ”urmează în următoarele zile să avem și normele elaborate de ministerele de resort”.

”Le așteptăm, dar este clar că trebuie să avem grijă. Asta înseamnă respectarea distanțării, portul măștii – inclusiv elevii trebuie să poarte mască – și o respectare riguroasă a igienei”, a precizat Klaus Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, zilele trecute, că este imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii şi profesorii din România.

”Din perspectiva Guvernului, noi punem bani la dispoziţie autorităţilor publice locale să facă un stoc minim de măşti şi materiale dezinfectante în fiecare şcoală, pentru situaţii de avarie, să spunem, îşi uită măscuţa copilul, e dintr-o familie mai săracă, i s-au terminat măştile, însă este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii din ţara aceasta, pentru toţi profesorii. Deci, sprijinul guvernamental merge pentru categoriile defavorizate, pe o achiziţie deja finalizată la Ministerul Sănătăţii”, spunea Raluca Turcan.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.