Bacalaureat 2020, sesiunea a doua. Luni a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română

0

BACALAUREAT 2020. Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a debutat, luni, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Examenul a început la ora 9.00, timpul destinat elaborării unei lucrări fiind de trei ore. Potrivit Ministerului Educației, peste 42.700 de candidaţi s-au înscris pentru a susține probele din sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2020.

UPDATE Baremul de corectare și subiectele la Limba și literatura română – BAC 2020, sesiunea a doua – au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Detalii AICI

Conform MEC, din totalul celor înscriși, peste 24.900 de candidați provin din promoţia 2019-2020, iar aproximativ 17.800 de candidați sunt din promoţiile anterioare.

După proba scrisă de luni la Limba şi literatura română, examenul va continua marţi cu proba obligatorie a profilului – E.c), iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării – E.d).

Absolvenţii de liceu din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba scrisă la Limba şi literatura maternă – proba E.b).

Calendarul probele scrise – BAC 2020, sesiunea a doua:

  • 24 august: Limba și literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 27 august: Limba și literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6 (șase).

Despre desfășurarea probelor scrise citiți AICI.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, sesiunea august-septembrie 

  • 24 august 2020: Limba și literatura română – E.a) – proba scrisă
  • 25 august 2020: proba obligatorie a profilului – E.c) – proba scrisă
  • 26 august 2020: proba la alegere a profilului și specializării – E.d) – proba scrisă
  • 27 august 2020 : Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 28 august, 31 august și 1 septembrie 2020: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 2 septembrie 2020: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00/Depunerea contestațiilor în intervalul orar 14.00 – 20.00
  • 3-4 septembrie 2020: Rezolvarea contestațiilor
  • 5 septembrie 2020: Afișarea rezultatelor finale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.