Monica Anisie, despre pregătirile din școli: În acest moment, se realizează organizarea claselor. Măștile, achiziționate de autoritățile locale

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi seară, la TVR 1, întrebată dacă este rezolvată problema spațiilor din școli, că ”în acest moment, se realizează organizarea claselor, așa cum este prevăzut în norma pe care Ministerul Sănătății a propus-o”.

”Vorbim despre distanțarea aceasta de 1 metru și, dacă această distanțare nu este posibilă, atunci vor exista acele separatoare, în așa fel încât copiii să fie cât de cât distanțați. Și alte state au luat aceleași măsuri cum au fost prezentate de către Ministerul Sănătății”, a spus Monica Anisie, la emisiune ”Tema Zilei”.

În ceea ce privește măștile pentru elevi și profesori, ministrul Educației a arătat că acestea trebuie achiziționate de autoritățile publice locale.

Fiecare autoritate publică locală trebuie să achiziționeze măști pentru buna desfășurare a activităților în cadrul unităților de învățământ”, a precizat Monica Anisie, amintind că Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru achiziționarea, prin proiecte europene, atât de materiale sanitare, cât și de tablete sau laptopuri pentru învățământul online.

”Pot aplica pentru acest program autoritățile publice locale, dar și unitățile de învățământ”, a adăugat ministrul Educației.

Totodată, Monica Anisie a arătat că, odată ce vor fi reluate cursurile, ”trebuie să luăm în calcul și faptul că s-ar putea să existe și astfel de cazuri în care să închidem o clasă sau să închidem o școală dacă sunt îmbolnăviri”.

Referitor la orele de sport, ministrul a explicat că acestea ”se vor realiza preponderent în curtea școlii, deci în spațiu deschis, cât vremea va permite, iar, în interior, copiii nu trebuie să fie supuși unui efort fizic susținut”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.