Proiect MEC: Activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a copiilor pot fi suspendate pe durata stării de alertă

0

Activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ pot fi suspendate pe durata stării de alertă la propunerea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Şcolar şi al Direcţiei de Sănătate Publică şi cu aprobarea prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă/Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, prevede un proiect postat pe site-ul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, relatează Agerpres.

Potrivit proiectului care modifică Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru
prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă, activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a studenţilor în instituţiile de învăţământ superior pot fi de asemenea suspendate prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei şi Cercetării.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”, mai prevede proiectul.

Textul integral al proiectului de lege:

Art.I Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor
pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 396 din
15 mai 2020, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Art. 38 alin.(1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„Pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezenţa fizică a
antepreşcolarilor, preşcolarilor și elevilor în unităţile de învăţământ se pot suspenda, la propunerea Consiliului de Administrație a unității de învățământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului Școlar Județean/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și al Direcției de Sănătate Publică Județeană/Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și cu aprobarea prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență/ Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență.

2. După art. 38 se introduce un nou articol, art. 381), care va avea următorul cuprins:

„Pe durata stării de alertă, activitățile didactice ce impun prezența fizică a studenților în instituțiile de învățământ superior se pot suspenda prin hotărâre a Senatului universitar, cu respectarea măsurilor stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Ministrului Educației și Cercetării.”

Art. II Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se pot desfășura și concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum și pentru posturile vacante de asistenți medicali comunitari, asistenți medicali și medici din unitățile de învățământ.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here