Ordinul privind regulile sanitare din școli va fi emis miercuri, a transmis ministrul Sănătății – presă

0

Ministrul Sănătății va emite, miercuri, ordinul privind regulile sanitare ce vor fi aplicate în școli, indiferent de scenariul în care se vor desfășura orele, relatează Europa FM. În ceea ce privește obligativitatea menținerii distanței de 1 metru între elevi, impusă de INSP, Nelu Tătaru a transmis, conform sursei citate, că școala va decide dacă o menține sau nu.

Surse guvernamentale au declarat pentru educațieprivata.ro că ”măsura de renunțare la distanțarea băncilor într-o sală de curs va fi luată doar în acele clase unde numărul de copii și spațiul nu vor permite acest lucru, adică acolo unde fiecare elev va avea asigurat un spațiu de un metru, în fiecare direcție (față, spate, stânga, dreapta). În cazul în care distanța nu va putea fi respectată, clasa respectivă va fi dotată cu separatoare de plexiglas.”

Conform sursei citate, normele elaborate de Ministerul Sănătății prevăd că, la un caz de COVID-19 confirmat într-o clasă, clasa respectivă se închide pentru 14 zile, iar cursurile vor fi realizate online, iar la apariția a trei cazuri, în clase diferite, unitatea școlară respectivă se închide timp de 14 zile.

Citește și: Medicul Virgil Musta, despre purtarea măștilor la școală: Nu cred că putem pune copiii să poarte măști, pentru că nu le vor purta. Numai ne amăgim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.