Premierul Orban: Guvernul pregătește cu minuțiozitate începerea școlii. Vom lansa manuale 3D care vor susține forma de învățământ online

0
Foto: gov.ro

Cu mai puțin de o lună înainte de startul noului an școlar, premierul Ludovic Orban spune că Executivul ”pregătește cu minuțiozitate începerea școlii” și a amintit o serie de acte normative care se află în analiză la nivelul Guvernului, acestea vizând, printre altele, achiziția de tablete pentru școli de către autoritățile locale și angajarea de cadre didactice și personal nedidactic în unitățile de învățământ care au nevoie.

”Acest Guvern pregătește cu minuțiozitate începerea școlii. (…) Am avut în primă lectură mai multe acte normative legate de începutul școlii, între care un act normativ este o ordonanță de urgență prin care alocăm 175 de milioane de euro către autoritățile locale și uniățile de învățământ pentru a achiziționa tablete, pentru a achiziționa măști, dezinfectanți, toate echipamentele necesare pentru a proteja sanitar copiii.

De asemenea, pregătim o altă ordonanță de urgență, ca acolo unde se suspendă orele o perioadă de timp, pe perioada în care sunt suspendate orele, să continuăm măsura pe care am avut-o în perioada stării de urgență și anume să plătim 75% din salariu pentru un părinte pentru ca să poată să stea acasă cu copilul. (…)

De asemenea, pregătim resurse suplimentare pentru alte tipuri de îmbunătățiri, de pregătire a școlii. De asemenea, am pregătit un proiect de lege – nu putem să emitem ordonanță de urgență pentru modificarea Legii 55, dar am pregătit un proiect de lege pentru a putea angaja cadre didactice, personal nedidactic, medici școlari, asistenți medicali școlari acolo unde este nevoie în unitățile de învățământ”, a spus Ludovic Orban.

În ceea ce privește tabletele pentru elevi, șeful Execuitvului a arătat: ”Avem în derulare, pe finalizare, o procedură de achiziție care sperăm să o încheiem săptămâna aceasta pentru 250.000 de tablete, am mobilizat 175 de milioane de euro suplimentar pentru a permite și autorităților locale care au un număr mai mic de tablete și pot să facă achiziții mai ușor față de achiziția noastră la nivel național pentru tablete și vom deconta tabletele care vor fi achiziționate de autoritățile locale, vom deconta până în 500.000 de tablete, suplimentar față de cele 250.000 care fac obiectul licitației.

De asemenea, mai avem printr-un program de la Banca Mondială în procedură de achiziție 74.000 de laptopuri, sigur ele vor fi mai degrabă pentru cadrele didactice, de asemenea table interactive, camere web, vom lansa manuale 3D care vor susține forma de învățământ online, acolo unde va fi necesar învățământul online. Avem o serie de măsuri pentru începerea anului școlar.”

 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.