Sală de clasă în aer liber, construită într-un sat din Republica Moldova. Părinte: Este un lucru bun, copiii ies la aer curat

0
Foto: agora.md

Într-un sat din Republica Moldova, elevii vor putea învăța, în noul an școlar, într-o sală de clasă în aer liber. Spațiul este în plin proces de amenajare, are o suprafață de 50 metri pătrați și va fi dotată cu suport didactic pentru 12 discipline, relatează nordnews.md

Conducerea școlii din satul Ciuciuieni, unde învață peste 100 de elevi, a găsit astfel soluția pentru desfășurarea orelor în condiții mai mari de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus. Directorul școlii spune că elevii vor petrece orele eficient în noua sală de clasă, iar riscul de infectare cu COVID-19 va fi redus.

Proiectul este susținut de mai mulți parteneri europeni. ”Ne-am adresat partenerilor noștri europeni care ne-au ajutat financiar la realizarea acestui proiect. Copiii sunt întotdeauna entuziasmaţi să petreacă orele în aer liber, pentru că anume aici creativitatea și imaginația se dezvoltă mai ușor”, a declarat directorul școlii, Angela Albu.

Ideea unei săli de clasă în aer liber, prima de acest gen, i-a bucurat pe elevi, dar și pe părinți care s-au implicat în lucrările de construcție.

”Am copiii în acest gimnaziu, construcția este un lucru bun, eu socot, copiii ies la aer curat, pentru timp de iarnă îi acoperiș, în timpul de față cu pandemia aceasta eu cred că vor avea posibilitate să facă mai multe lecții la aer liber. Folosim și materiale pentru sănătate, lemnul deja e un material eco, vopseaua tot va fi eco”, a spus unul dintre părinți.

Sala de clasă în aer liber va putea fi utilizată și iarna. ”Iarna de asemenea pot fi promovate unele lecții, spe exemplu eu sunt profesoară de geografie și atunci când voi preda precipitațiile atmosferice, de ce nu aș ieși cu elevii ca să observe unele precipitații sau fenomene ale naturii”, a precizat directorul.

Citește și: Clase în aer liber. Idei de noi spații pentru școala în vreme de pandemie, propuse de Anca Tîrcă FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.