Apelul președintelui către români: ”Vă rog, vă invit pe toţi, purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie!”

0
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel, miercuri, la români să poarte mască şi să păstreze distanţa, în contextul în care s-a înregistrat un nou record privind numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

„Dragi români, astăzi din păcate avem iarăşi un record total nedorit, peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID-19. Este prea mult şi vă rog, vă invit pe toţi, purtaţi mască, păstraţi distanţa ca să scăpăm de epidemie”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, scrie Agerpres.

Președintele a arătat că a avut miercuri o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului şcolar şi trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate. În acest sens, am dorit să ştiu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătăţii ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite şi cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă„, a spus Iohannis.

Şeful statului a punctat că în prezent în Uniunea Europeană nu există un vaccin anticoronavirus aprobat, dar că România s-a înscris pentru 10 milioane de doze atunci când acesta va fi disponibil.

Este important pentru români să ştie că la acest moment în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare şi sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficieze de un vaccin. România este parte din acest efort şi România s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE„, a spus Iohannis.

Întrebat dacă România ia în calcul să încheie un contract cu Rusia pentru un vaccin, în contextul în care această ţară a anunţat că a înregistrat un vaccin împotriva împotriva COVID-19, preşedintele Iohannis a răspuns: „România este parte din Uniunea Europeană şi încheie precontracte cu entităţi din Uniunea Europeană. (…) Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here