Reacția Consiliului Naţional al Elevilor după anunțul președintelui privind desfășurarea cursurilor în noul an școlar

0
Foto: pixabay.com

Consiliul Naţional al Elevilor salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline,  prezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi consideră oportun ca hotărârile să fie luate în plan local, în funcţie de contextul epidemiologic.

„Consiliul Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, ce a fost prezentată de către preşedintele ţării, Klaus Iohannis, în urma şedinţei care a avut loc la Palatul Cotroceni. Considerăm oportun ca deciziile să fie luate în plan local, în funcţie de contextul epidemiologic prezent în fiecare localitate sau judeţ”, se arată într-un comunicat de presă remis miercuri AGERPRES de organizaţie.

Potrivit CNE, sunt esenţiale mai multe aspecte privind modul în care se vor organiza cursurile referitoare la dotarea corespunzătoare a unităţilor de învăţământ cu materiale igienico-sanitare, respectarea distanţării fizice, dotarea sălilor de clasă cu infrastructură audio-video şi a elevilor şi cadrelor didactice cu dispozitivele necesare participării la orele online, pentru care materia trebuie adaptată astfel încât să fie uşor de asimilat şi de aprofundat.

Elevii consideră că în cazul desfăşurării online a cursurilor este necesară „formarea tuturor cadrelor didactice în ceea ce priveşte utilizarea dispozitivelor digitale, cât şi în ceea ce priveşte modalităţile de predare”.

„Salutăm hotărârea autorităţilor de a descentraliza procesul decizional privind începerea anului şcolar, această responsabilitate revenind comitetelor judeţene de acţiune. Cu toate acestea, considerăm că decidenţii trebuie să dea dovadă de responsabilitate în procesul de deschidere a şcolilor, analizând cu seriozitate contextul local şi consultând actorii din sistemul educaţional înainte de a lua o decizie. Nu în ultimul rând, indiferent de modul în care ne vom întoarce la şcoală, încurajez toţi elevii să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă impuse de autorităţi. În joc sunt sănătatea şi vieţile noastre şi ale celor din jur”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.