Klaus Iohannis: Dacă vom avea foarte multe cazuri de COVID-19, vom amâna începerea anului şcolar

0
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că, în cazul în care în preajma datei de 14 septembrie vor exista foarte multe cazuri de COVID-19, va fi amânată începerea anului şcolar. Șeful statului a explicat că, deocamdată, scenariul luat în calcul este că şcoala va începe pe 14 septembrie.

„Din păcate, ştim foarte bine ce s-a întâmplat. În Parlament, PSD a tras de timp şi s-a creat un vid legislativ pe legea carantinării, săptămâni în care mii de oameni bolnavi, pur şi simplu, au ieşit din spital, s-au dus acasă, s-au dus în comunitate şi boala s-a răspândit. Acum, trebuie să revenim cât se poate de repede la normalitate. Nu ştie nimeni cum va evolua pandemia.

Noi calculăm acum un scenariu în care nu va fi considerabil mai rău decât acum şi şcoala începe pe 14 septembrie. Dacă, totuşi, se întâmplă să avem foarte multe cazuri atunci când ar trebui să înceapă şcoala, evident că vom amâna începerea anului şcolar, dar numai atunci când specialiştii Ministerul Sănătăţii ne spun că ‘acum nu se mai poate’ sau ‘acum se poate'”, a explicat şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni, conform Agerpres.

Klaus Iohannis a precizat că decizia va fi luată în preajma datei de 14 septembrie. „Până atunci o să ne vedem destul de mult şi voi comunica şi eu public, de fiecare dată, care sunt şansele reale ca şcoala să fie amânată. Deocamdată scenariul pe care îl luăm în calcul este că şcoala începe pe 14 septembrie”, a afirmat preşedintele Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis: Noul an școlar începe pe 14 septembrie. Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală. Există trei scenarii: verde, galben și roșu 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here