Elevii așteaptă planul pentru redeschiderea școlilor. Protest desfășurat la Guvern și colet cu ceas, trimis prin poștă

0
Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din București și Ilfov

Patru asociații ale elevilor solicită autorităților să prezinte un plan concret privind anul școlar 2020-2021. Luni, reprezentanți ai Asociației Elevilor din București și Ilfov au protestat la Palatul Victoria, în timp ce elevii din Constanța, Maramureș și Vâlcea au trimis câte un colet către Guvern, conţinând un ceas şi o listă de revendicări, atrăgând atenția că timpul trece, iar Ministerul Educației nu are un plan concret pentru reînceperea şcolii în luna septembrie.

”Asociația Elevilor din București și Ilfov a protestat fizic, respectând toate normele de distanțare socială și numărul mic de persoane pentru a putea justifica faptul că, în mod cert, școala nu se poate relua prin prezență fizică completă, cerând autorităților aceleași răspunsuri.

Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din București și Ilfov

Sperăm ca micile ceasuri trimise, precum și revendicările elevilor ale căror puncte trebuie atinse de cei din Guvern să îi convingă pe cei responsabili de importanța stabilirii unei metode compacte pentru o educație propice pe timpul pandemiei”, se arată pe pagina de Facebook a Asociației.

Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din București și Ilfov

În același timp, reprezentanții Asociației Elevilor din Maramureș, ai Asociației Vâlcene a Elevilor şi cei ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa au depus la poștă câte un colet cu un ceas și o listă de revendicări.

„Noi ne dorim să fim consultaţi cu privire la deciziile din educaţie, să se asigure laptopuri conectate la internet pentru fiecare elev în parte, fără discriminare, ghiduri pentru recuperarea materiei, pentru că în semestrul al doilea au fost 900.000 de elevi fără acces la un dispozitiv şi implicit la educaţie, să se asigure formarea continua a profesorilor pentru a putea preda online şi reglementarea şcolii online, astfel încât să nu existe nicio problemă din punct de vedere legislativ”, a declarat, pentru Agerpres, Sabina Spătariu, președintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa (AEC).

Elevii propun ca în mediul rural, în zonele unde nu sunt cazuri de COVID-19, elevii sa meargă la şcoală, iar în zonele urbane în care unde sunt multe infectări, şcoala să se desfăşoare exclusiv online.

Acolo unde nu sunt cazuri, în mediul rural, unde sunt sate izolate, să se meargă la şcoală, fizic, pentru că ar fi mult mai bine pentru elevi, iar acolo unde există cazuri foarte multe, în municipii sau oraşe precum Suceava, să se lucreze exclusiv în sistem online, pentru că sălile sunt prea mici pentru numărul mare de elevi, iar condiţiile sanitare din şcoli nu sunt cele mai bune, motiv pentru care solicităm şi măşti, dezinfectant şi asigurarea hârtiei igienice şi a săpunului, la toaletă„, a precizat preşedintele AEC.

Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din Constanța

Sabina Spătariu a subliniat şi faptul că nu au fost oferite foarte multe detalii, în scenariile avansate de autorităţile centrale, în legătură cu preocupările pe care le au pentru începerea noului an şcolar.

„Nu avem foarte multe detalii despre scenariile avansate de Guvern. Fizic, 100% la şcoală nu ne putem întoarce, iar scenariul hibrid este neclar, pentru că nu se specifică dacă lecţiile se vor transmite live în timpul orele de curs, pentru cei de acasă, sau dacă profesorii vor fi nevoiţi să predea de două ori, o dată în sala de clasă şi apoi să reia pe platformele de învăţare la distanţă”, a conchis Sabina Spătariu.

Foto: facebook.com/ Asociația Elevilor din Constanța

Citește și: Asociațiile de elevi: Anul școlar începe în mai puțin de două luni, însă elevii nu au nicio idee despre ce se va întâmpla cu educația lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.