Titularizare 2020, proba scrisă. Au fost publicate subiectele și baremele de notare UPDATE

0

TITULARIZARE 2020. Proba scrisă din cadrul concursului de titularizare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, sesiunea 2020, a avut loc miercuri. Subiectele și baremele de notare au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Potrivit MEC, 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 din promoţia curentă, s-au înscris pentru a susţine această probă. 

UPDATE Au fost publicate subiectele și baremele de evaluare și de notare la proba scrisă din cadrul concursului de Titularizare 2020. Descărcați subiectele și baremele de AICI.

Candidații au avut la dispoziție patru ore pentru redactarea lucărilor, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situații speciale (pentru candidații nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere).

Cei care care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanţă ori transmiţând soluţii cu privire la subiecte, sunt eliminaţi din concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizaţi pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2020 – 2021.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro.

Potrivit Ministerului Educației, rezultatele obținute de candidați nu vor fi anonimizate, așa cum s-a întâmplat la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională.

Contestațiile vor fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august.

Citește și: Ministerul Educației: Peste 30.000 de candidați s-au înscris pentru a susține proba scrisă a concursului de Titularizare 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here