Noul an școlar. Ministrul Educației spune că ”cel mai probabil” scenariu pentru la toamnă este învățământul hibrid

0
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-un interviu la RFI că scenariul cel mai probabil pentru începerea anului școlar este învățământul hibrid, în care, prin rotație, unii elevi vor fi fizic în clase, iar alții vor urmări cursurile online. 

Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care vom ști exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dumneavoastră, în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a spus Monica Anisie.

În ceea ce privește achiziția celor 250.000 de tablete și laptopuri, ministrul Educației a arătat că ”există timpul suficient” pentru ca aceste dispozitive să ajungă la elevi.

”Până la 10 septembrie există un termen. Școala va începe în 14 septembrie. Suntem în termen și așteptăm să se realizeze această achiziție de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate, este o instituție care se ocupă de acest lucru”, a explicat Monica Anisie.

Întrebată ce garanții există că elevii care vor primi tablete vor avea și acces la internet, Monica Anisie a răspuns: ”Unul dintre criterii este acela, criteriu impus prin caietul de sarcini, este acela să existe și conexiunea la internet pentru acele tablete. Dacă aveți întrebări pe această temă, cred că ascultătorii dvs. ar putea de fapt să afle mai multe de la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, cei care se ocupă de acest aspect (…). Noi aici în cadrul ministerului ne ocupăm de procesul de educație și nu achiziționăm echipamentele necesare.”

Ministrul Educației a mai precizat că, în această vară, MEC pregătește ghiduri metodologice pentru profesori și elevi, pentru fiecare disciplină și obiect de studiu, astfel încât ”în momentul reluării cursurilor, să fie și o etapă de recapitulare a materiei, dar și activități remediale” pentru acei copii care nu au avut acces la cursurile online.

Citește și: Cum se vor desfășura cursurile în septembrie. Monica Anisie, despre cele trei scenarii: ”Cred că trebuie să ne pronunțăm cât mai repede”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.