Nelu Tătaru: Suntem pregătiți pentru reluarea anului școlar pe 15 septembrie

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că autoritățile sunt pregătite pentru reluarea anului școlar la data stabilită de Ministerul Educației, precizând că, în acest moment, nu este necesară amânarea începerii acestuia, dar întoarcerea la cursuri se va face ”cu anumite precauții”. 

„Pentru evoluția pe care o avem acum, suntem pregătiți pentru alegeri în 27 septembrie, după cum suntem pregătiți și pentru reluarea anului școlar pe 15 septembrie”, a declarat Nelu Tătaru, la TVR.

Ministrul Sănătății a vorbit, la un alt post de televiziune, și despre scenariile pregătite de autorități pentru ca elevii să se întoarcă la școală, în siguranță.

Avem scenarii și pentru o accelerare a numărului de cazuri, dar și pentru o conduită normală, dacă respectăm niște reguli și dacă în două – trei săptămâni o să vedem o cădere a acestei pante. (…) De exemplu, vor fi doar o treime dintre elevii care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online și se vor roti aceste treimi”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

Potrivit ordinului de ministru care stabilește structura anului școlar 2020-2021, elevii vor începe școala pe 14 septembrie.

Anul școlar va fi structurat pe două semestre, împărțite în mod egal (fiecare câte 17 săptămâni, în total 34 de săptămâni), astfel: semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021), semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.