Raluca Turcan: La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online

0

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că este dificil ca la grădiniţă şi în învăţământul primar să se ceară predarea online și ”poate” nu se va ajunge la acest lucru. Declarațiile vin în contextul dezbaterilor privind scenariile de reluare a cursurilor în toamnă, unul dintre ele bazându-se pe modelul hibrid, în care unii elevi vin la școală, iar alții fac orele online. 

„La grădiniţă şi în învăţământul primar este foarte dificil să ceri şi să urmăreşti predarea online. Poate nu o să ajungem să predăm online în învăţământul primar. Dar dacă vom ajunge să mergem pe predarea online atunci evident vor exista şi măsuri de sprijin pentru părinţi”, a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Vicepremierul a amintit că, la nivelul Guvernului, a fost constituit un grup de lucru pentru pregătirea începerii şcolii.

„Am constituit la nivel de Guvern inclusiv în parteneriat cu Preşedinţia României un grup de lucru prin care pregătirea şcolii în viitorul an şcolar să nu fie lăsată pe umerii exclusiv ai Ministerului Educaţiei, ci să fie un efort comun. În acest grup de lucru este şi Ministerul Dezvoltării Regionale. De ce? Pentru că investiţii pe partea de infrastructură se pot face prin Ministerul Dezvoltării Regionale. (…)

Am chemat la o discuţie care a fost foarte bună şi reprezentaţii autorităţilor locale, Asociaţiei Comunelor din România, Asociaţiei Municipiilor şi Oraşelor din România şi Asociaţiei Oraşelor din România – trei entităţi administrativ teritoriale cărora le-am spus că începerea şcolii chiar din perspectiva lor ca şi primari nu poate fi lăsată doar pe umerii Ministerului Educaţiei şi eventual ai Guvernului. (…)

Au venit cu măsuri alternative despre ceea ce s-ar putea face: de la containere, de la identificare de săli în care să se ţină cursuri, practic un efort şi o deschidere care pe noi ne-au bucurat foarte tare”, a arătat Raluca Turcan.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here