Admitere liceu 2020. De luni, elevii își pot depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați

0
Foto: pixabay.com

ADMITERE LICEU 2020. Elevii care au fost repartizaţi în licee vor putea depune, începând de luni, 13 iulie, până pe 20 iulie, dosarele de înscriere la şcolile unde au fost admişi, conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat.

Dosarele de înscriere pot fi depuse la unitățile de învățământ liceal la care au fost admiși candidații sau transmise prin mijloace electronice ori prin poștă, potrivit ordinului de ministru, emis în luna mai.

  • La depunerea dosarului de înscriere, cartea de identitate (dacă este cazul) și certificatul de naștere se depun în copie certificată, în conformitate cu originalul. Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învățământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să exprime intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.
  • Depunerea dosarelor se poate realiza și prin poștă, cu confirmare de primire sau prin e-mail, documente scanate. În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, cartea de identitate și certificatul de naștere se depun în copie. Candidaților care au transmis dosarele de înscriere prin poștă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situația înscrierii.
  • În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poștă, candidații/părinții/reprezentanții legali ai acestora au obligația de a prezenta în format fizic, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, documentele care au stat la baza înscrierii în învățământul liceal în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor. Prezentarea de înscrisuri false se pedepsește conform legii și
    atrage pierderea locului obținut prin fraudă.

Conform calendarului admiterii la liceu 2020, în zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În prima etapă a admiterii la liceu, 113.480 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost repartizați computerizat, dintre care 68.564 de candidați la filiera teoretică și 44.916 candidați la filiera tehnologică.

8.570 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere, 24 iulie – 3 august, alături de absolvenţii clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în intervalul 13 – 20 iulie, de candidaţii care nu au participat la repartizare şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.

Potrivit statisticilor publicate pe admitere.edu.ro, la nivel național, 3.400 de locuri au rămas neocupate după prima etapă de admitere la liceu.

În total, conform MEC, au rămas disponibile peste 37.000 de locuri în învăţământul liceal, învăţământul profesional, învăţământul dual şi învăţământul liceal tehnologic.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.