Ministrul Sănătății spune că o decizie privind școlile va fi luată la sfârșitul verii: Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate

0

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, la Digi 24, că o decizie privind redeschiderea școlilor în luna septembrie va fi luată la sfârșitul verii, în funcție de evoluția contextului epidemiologic. Ministrul a spus că există scenarii ”de la cele mai sumbre până la cele adaptate”. Monica Anisie, ministrul Educației, preciza zilele trecute că există și scenariul în care, la data de 14 septembrie, ”să nu putem relua activitatea în spațiul școlii”.

Nelu Tătaru a explicat că, în perioada verii, va fi evaluată fiecare etapă, iar, la sfârșitul lunii august, când va fi ”prognozată” următoarea perioadă, se va stabili cum va debuta noul an școlar.

Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului școlar. De o săptămână și jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, anumite direcții care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate. (…)

Adaptăm evoluția din apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, și vom spune ce putem facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim în acest moment tot ce înseamnă măsuri. (…) Noi avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut într-un alt registru un pic mai devreme ”, a spus ministrul Sănătății.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.