Evaluarea Națională 2020, etapa specială. 216 candidați s-au înscris pentru a susține examenul. Luni, proba la Limba și literatura română

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2020, sesiunea specială. La etapa specială a examenului de Evaluare Națională 2020 s-au înscris 216 absolvenți ai clasei a VIII-a, conform situației centralizate de Ministerul Educației și Cercetării. Probele încep luni și se desfășoară în 60 de centre de examen din 37 de județe.

La proba scrisă de Limba și literatura română care are loc luni, 29 iunie, s-au înscris 192 de candidați. Marți, 30 iunie, se desfășoară proba la Matematică – 206 candidați înscriși, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă – 9 candidați înscriși.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu există situații care să determine organizarea acestei etape speciale, precizează MEC, într-un comunicat de presă.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție și protecție stabilite în contextul pandemiei COVID-19.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Ministerul Educației și Cercetării anunță că pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, o linie TELVERDE – 0800801100 – pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 29 iunie – 2 iulie, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 3 iulie, între orele 8:00 -14:00.

Media generală obținută în urma susținerii Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri, prin cifra de școlarizare aprobată, pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial, precizează Ministerul Educației.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere la liceu de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată să înceapă pe 2 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie.

La etapa specială a Evaluării Naționale 2020 participă elevii care au avut temperatura peste limita maximă admisă în prima etapă, cei care au fost în izolare ori carantină, precum şi elevii cu probleme medicale.

Calendarul sesiunii speciale a Evaluării Naționale (EN VIII):

  • 22-26 iunie: înscrierea candidaților
  • 29 iunie: Limba și literatura română
  • 30 iunie: Matematică
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă
  • 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)
  • 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
  • 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Citește și: Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 începe luni cu proba la Limba și literatura română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here