Sfatul unei eleve de 10 la Evaluarea Națională pentru copiii de la sat: ”Să creadă că pot să atingă topurile indiferent de la ce şcoală sunt”

0
Foto: Ziarul de Iași

Maria Elisabeta este singura elevă din mediul rural, din județul Iași, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională. A terminat clasa a VIII-a la Școala Profesională din Cozmeşti și se numără printre cei 46 de candidați din județ cu media maximă. Maria a povestit pentru Digi 24 ce sentiment a încercat-o atunci când s-a văzut pe lista cu 10 printre colegii de la oraș.

”Chiar am fost surprinsă când au venit rezultatele, când vedeam numai printre colegii naţionale Școala Profesională Cozmeşti şi apoi iar colegii naţionale la nota 10. Era un contrast izbitor. Este într-adevăr o impulsionare. Voiam să îmi arăt mie că sunt la fel de bună ca cei din oraş”, a spus eleva din satul ieșean.

Maria a reuşit să obțină media maximă la Evaluarea Națională prin multă muncă, fără să facă meditații, dar având sprijinul profesorilor de la clasă.

”A fost o muncă constantă şi nu am aşteptat să învăţ pe ultima sută de metri. Am învăţat mai mult anul acesta, e drept, şi am avut susţinerea profesorilor. M-au ajutat mult profesorii şi am lucrat foarte mult cu dumnealor, s-au implicat, dar secretul, ca să zic aşa, este munca constantă”, a declarat Maria pentru Ziarul de Iași.

Eleva din Cozmești crede că, dincolo de ceea ce se spune despre şcolile din mediul rural, se poate face performanţă oriunde. Sfatul Mariei pentru elevi: ”Contează foarte mult încrederea în sine, să creadă că ei pot să atingă topurile indiferent de la ce şcoală sunt sau din ce mediu, să aibă visuri înalte”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.