Elevii unui colegiu din Cugir au dat BAC-ul de două ori la Geografie. Primele subiecte au fost greșite

0

Elevii Colegiului Național ”David Prodan” din Cugir au dat, joi, proba la Geografie de două ori, la examenul de Bacalaureat. Membrii comisiei de examen au greșit subiectele, printându-le pe cele din 2019, relatează alba24.ro. 

Conform sursei citate, membrii comisiei și-au dat seama că au distribuit subiectele greșite după ce candidații începuseră deja să le rezolve. Examenul a fost repetat astfel că, la ora 14.00, elevii au dat proba la Geografie cu subiectele de rezervă.

Dan Cherecheș, șeful de comisiei la nivel județean, a explicat pentru Alba24 cum au fost încurcate subiectele. Potrivit acestuia, subiectul de Geografie nu a putut fi printat inițial și s-a revenit asupra lui după tipărirea celorlalte subiecte. Membrii comisiei au scos însă la imprimantă subiectul din 2019. Dan Cherecheș spune că cei patru membri din comisie au verificat lizibilitatea subiectelor, dar niciunul nu a verificat data.

Cei patru membri ai comisiei  au fost sancționați disciplinar și, timp de 3 ani, nu vor mai avea voie să facă parte din nicio comisie de examen, a precizat Dan Cherecheș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.