Cărți pentru copiii de la sat. ”Nu lăsa pe nimeni în urmă!”, apelul public lansat de Fundația Noi Orizonturi

0

Fundația Noi Orizonturi lansează un apel public pentru strângerea unor seturi de cărți ce vor ajunge la copiii din mediul rural, care nu au avut acces la cursurile online. ”Nu lăsăm pe nimeni în urmă!” este campania demarată prin care 250 de copii din cinci școli rurale care participă la programul estival ”Școala cu scLipici” se vor bucura de zece titluri de carte pe perioada vacanței de vară. 

Fundația Noi Orizonturi anunță că a pregătit, cu sprijinul PEPCO România, împreună cu cinci școli rurale, un program estival cu activități educaționale menite să ajute elevii din clasele I-IV să recupereze decalajul de învățare generat de aproape șase luni de lipsă din școală (perioada de „online” a școlii, plus perioada de vacanță de vară).

„Copiii și învățătorii din mediul rural care nu au putut trece la varianta online a școlii au nevoie de ajutorul nostru. Un studiu recent al McKinsey&Company estimează că un elev care nu are acces la nicio resursă de învățare în această perioada de pandemie, poate pierde între 12 și 14 luni de achiziții școlare”, se arată într-un comunicat al Fundației.

În acest sens, organizația lansează un apel public pentru strângerea a 250 de cărți: ”Împreună cu librăriile Cărturești, Ved, Tutimi și Titoc, Gaudeamus și Bookstory, Fundația Noi Orizonturi lansează un apel public pentru a strânge 25 de seturi de cărți speciale care să încurajeze copiii din comunele Viișoara, Băișoara, Mintiu Gherlii, Sânpaul și Florești să petreacă timp din vacanța lor pentru citit-scris, numărat, socotit și măsurat, colaborare prin joacă și meșterit. Împreună cu învățătorii lor, Fundația Noi Orizonturi și PEPCO România construiesc experiențe de învățare în jurul unor cărți atractive, cu aromă de încredere, curaj, prietenie, apreciere și diversitate.”

Setul de cărți este compus din următoarele titluri:

1) Loc la voi pe măturoi (Julia Donaldson)
2) Zog (Julia Donaldson)
3) O casă mai mică decât o cutie (Julia Donaldson)
4) Povestea băiețelului care trăia pe lună (Maria Papayanni)
5) Fericirea este o vulpe (Evelina Daciute)
6) Pomul cel darnic (Shel Silverstein)
7) Melcul și balena (Julia Donaldson)
8) Cel mai fain uriaș din oraș (Julia Donaldson)
9) Cu toții au văzut o pisică (Brendan Wenzel)
10) Cum să-ți pui o dorință de ziua ta (Beth Ferry)

Până în 31 iulie, oricare din aceste titluri pot fi achiziționate și donate la librăriile Cărturești, Ved, Tutimi și Titoc, Gaudeamus și Bookstory din Cluj-Napoca.

”De asemenea, dacă aveți aceste cărți  în bibliotecă și puteți să renunțați la ele, le puteți aduce și lăsa în cutiile special amenajate în librăriile partenere. Fundația Noi Orizonturi va duce aceste cărți către 250 copii din școlile rurale care participă la programul estival Școala cu scLipici, dezvoltat împreună cu Pepco România”, mai precizează fundația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here