BAC 2020. Probleme la Matematică din testele de antrenament, rezolvate prin două metode de profesorul Ovidiu Bădescu VIDEO

0
Foto: Captură video Youtube

BACALAUREAT 2020. Absolvenții de liceu vor susține, miercuri, proba obligatorie a profilului. Profesorul Ovidiu Bădescu, de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, explică, în cadrul unor materiale video, cum se rezolvă unele probleme din testele de antrenament la Matematică, folosind două metode. Profesorul le propune astfel candidaților la BAC ”o ultimă recapitulare” și îi ajută în același timp pe cei care au întâmpinat dificultăți în rezolvarea testelor.

Problemele rezolvate de profesorul Ovidiu Bădescu se regăsesc în testele de antrenament pentru Mate-info și Științe ale naturii.

”M-au tot întrebat elevii în legătură cu anumite probleme din testele de antrenament. M-am gândit să îi ajut și să fac o selecție a celor mai frumoase probleme, a se înțelege dificile, să le pun pe Youtube, majoritatea cu două metode de rezolvare și să îi învăț să le gândească, nu doar să le rezolve. Am conceput aceste rezolvări ca un fel de recapitulare finală, o ultimă recapitulare”, spune profesorul.

Mai multe probleme rezolvate veți găsi în secțiunea BAC 2020.  

Examenul național de Bacalaureat 2020 a început luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Examenul este organizat în 1.095 de centre.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Afișarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.